Pretraživanje

Investicijska studija

investicijska studija

Investicijska studija je, slično kao i poslovni plan, dokument koji sadrži cjelovito i potanko razrađeno obrazloženje o ulaganjima u posao s ocjenom očekivanih učinaka, ali koja se odnosi samo na određenu investiciju te će obraditi one aspekte poslovanja koji su bitni za izvedbu tog investicijskog projekta. Obično se izrađuje za određeni poslovni pothvat u sklopu postojećeg poslovanja s ciljem dobivanja odgovora kolika je isplativost te investicije i kakve će učinke imati na ostalo poslovanje.

Kao i kod poslovnog plana, izrada investicijskog programa u interesu je samog poduzetnika, jer njenom izradom povećava se vjerojatnost da će se predvidjeti sve buduće tržišne okolnosti, prilike i rizike prije konačne odluke o početku ulaganja, čime se povećava vjerojatnost donošenja ispravne poslovne odluke.

Investicijski program je postao neizostavni i obvezni dio potrebne dokumentacije prilikom traženja kredita, a HBOR je čak preporučio njen sadržaj, koja je obvezna za ulaganja preko 700.000,00 kuna.

Poveznice

Savjeti

Naziv tvrtke:

Adresa sjedišta:

Godina osnivanja:

2009

 

"Internetsku stranicu je sufinancirala Europska unija iz Europskog fond za regionalni razvoj."

Kontakt mail:

Kontakt telefon:

Adresa ureda:

© FIN projekt, 2019 Dizajn&WEB razvoj MARACOM, Vi ste posjetitelj 120544.